Ugnsstekt filé av torsk, kolja eller sej (grundrecept)

Filén lättrimmas före ugnsstekning för bästa smak, konsistens och struktur. I och med att fisken rimmas får den rätt sälta, sältan är jämn och man behöver inte salta fisken mer om man inte föredrar saltare fisk. Förslag på tillbehör är kokt potatis, potatismos, hackat ägg och skirat smör, äggsås, ärtor, dillsmör.

Ingredienser:

  • Filé av torsk, kolja eller sej
  • Rimningslag (se metod här)
  • Lite citronsaft

Gör så här:

  1. Lättrimma fisken (se ovan).
  2. Gnid in fisken i olja. Lägg den i ugnsform med skinnsidan uppåt.
  3. Ställ i ugn 125C i 25-30 minuter, till rätt innertemperatur för fisken (se här).
  4. Ta ut fisken. Dra bort skinnet. Pressa citronsaft över fisken.
  5. Servera.