Ugnsstekt falafel

Ingredienser (4 portioner):

  • 3 dl kikärtor, kokta
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk citron, saft
  • 1 dl persilja, finskuren
  • 1/2 msk spiskummin, malen
  • 1 krm koriander, torkad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Häll av vätskan om du använder kokta kikärter på burk. Kör kikärterna och de skalade vitlöksklyftorna till mos i en matberedare. Tillsätt citronsaft, persilja, kryddor och till sist mjölet.
  3. Forma smeten till bollar, platta till dem lite och lägg dem i en ugnsfast form smord med olivolja.
  4. Stek i ugnen i 20-25 minuter. Vänd dem efter halva tiden.