Kyckling med dragonsås

Krämig kycklingpanna med dragon, senap och vitlök. Passar att serveras med ris. Enkel vardagsmat som smakar lyxigt!

Ingredienser (4 portioner):

  • 800 g kycklingfilé
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk dragon, torkad
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka lök och pressa vitlök och lägg dem åt sidan.
  2. Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
  3. Stek kycklingen i en het stekpanna så den får fin färg, ca 5 minuter. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
    1. OBS! Kycklingen ska bli tillagad i det här steget.
  4. Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt vin, crème fraiche, grädde, dragon, fond och senap. Vispa så att allt blandas väl.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.