Snabblagad nudelsoppa

Asiatiskt inspirerad nudelsoppa som går snabbt att laga. Perfekt vardagsmat. Om man är riktigt lat behöver man inte ens göra någon buljong, utan man använder kryddblandningarna som redan finns i snabbnudelpaketen. Då behöver man bara tillsätta ev. korv/kött, grönsaker och ägg.

Ingredienser (4-6 portioner):

  • Ca 200 g äggnudlar (alternativt 2 paket snabbnudlar med tillhörande kryddblandningar istället för nedanstående smaksättningar)
  • 2 liter vatten
  • 1-2 tsk chili flakes (eller hälften så mycket chilipulver), justera mängden efter önskad hetta
  • 4 klyftor vitlök, skivade/finhackade (eller knappt 1 tsk vitlökspulver)
  • 3 msk koncentrerad fond (eller 2 buljongtärningar)
  • 2 tsk paprikapulver
  • Ev. 3 korvar, slantade (stek gärna innan)
  • Ev. 2-4 ägg, knäckta (råa) eller halverade (lätt hårdkokta)
  • Ev. lite hackade/slantade grönsaker, typ morot, selleri, mjukstekt lök, sockerärtor. De flesta grönsakerna måste få kokas mjuka innan nudlarna tillsätts, en del andra behöver bara blancheras ca 1 minut i soppan mot slutet av koktiden.
  • Ev. salt eller annan smaksättare (avsmakning, se nedan)

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Hacka vitlök, lägg i det kokande vattnet tillsammans med fond/buljong och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg i nudlarna och koka enligt tidsangivelsen på paketet. Tillsätt knäckta ägg i soppan i slutet av koktiden, var noga med att röra runt så att inte ägget klumpar alltför mycket. Alternativt tillsätt halverade ägg ovanpå soppan vid serveringen.
  3. Smaka av buljongen med salt, buljong, natriumglutamat, aromat, örtsalt eller soja.
  4. Stek ev. korv och tillsätt i soppan (det blir godast att försteka, men man kan lägga korven direkt i soppan). Annars dela överblivet kött/kyckling i små bitar och tillsätt.
  5. Klart att servera!