Rice Krispies-tårta

God och lättlagad tårta som kan varieras smakmässigt. Du kan tillsätta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) i krämen, garnera med valfria bär eller mynta.

Ingredienser (ca 12 bitar):

  • Botten:
    • 4 äggvitor
    • 3 dl strösocker
    • 3 dl Rice Krispies
  • Kräm:
    • 4 äggulor
    • 1 dl strösocker
    • 1 msk vetemjöl
    • 1 dl vispgrädde
    • 100 g smör
  • Garnering:
    • 3 dl vispgrädde
    • Mörk, vit eller ljus choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Botten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
  3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm (för 12 bitar).
  4. Grädda marängen mitt i ugnen i 60-75 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.
  5. Kräm: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag medelvärme under omrörning till en tjock kräm. Rör hela tiden och se till att krämen inte bränner fast i botten. Ta bort kastrullen från plattan så fort den tjocknar. Häll upp krämen i en skål eller bunke och låt svalna.
  6. Dela marängen i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
  7. Garnering: Vispa grädden och bred den fluffigt på tårtan. Grovhacka chokladen och strö över den.