Chili con carne

Ingredienser (6 portioner):

  • 3 gula lökar
  • 500 g nötfärs
  • Färsk eller torkad chili (efter smak, förslagsvis 2 röda)
  • 1 paprika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk soja
  • 1 ½ st burk hela tomater (à 400 g)
  • 2(-3) st burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
    • Eller laga vita bönor i tomatsås själv (se separat recept här).

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Hacka även paprikan. Bryn färsen i en gryta tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund så den blir genomskinlig och ev. lite brynt.
  2. Tillsätt chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
  3. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop (utan lock) tills röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto mustigare chili con carne.
  4. Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.

Till servering:

  • Servera rätten rykande het med tillbehören (nachos, bröd eller ris) och ev. en sallad.