Tomatsalsa, kokt – används som tacosås mm.

Tomatsalsa som är ett gott tillbehör till tacos (och annan texmex och latinamerikansk mat), kött och grillat.

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • ½ sats tomatsås, grundrecept (se separat recept här)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 krm spiskummin, mald
  • 1 krm svartpeppar
  • Ev. chili (välj sort och mängd efter önskad hetta)
  • Ev. ½-1 paprika (hackad färsk paprika, eller pulver)
  • Ev. koriander

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök och tomatpuré och fräs en stund.
  2. Tillsätt vitlöksklyftorna samt lagerbladen. Fräs i ca 1 min på medelvärme.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda upp till ca 1 timme.
  4. Smaka av. Mixa till önskad konsistens.