Tabbouleh

Klassisk levantinsk sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Passar bra på buffé eller till grillar.

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 dl bulgur
  • 1 rödlök eller gul lök
  • Ca 100 g bladpersilja
  • 3 tomater, stora
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften
  • Sumak (kan substitueras)
    • Alternativt: mer citron, lite mald koriander, lite peppar och/eller rökt/orökt paprikapulver
  • Salt

Gör så här:

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Skär tomaterna i mindre tärningar.
  3. Blanda allt i en skål med olivolja. Smaka av med citronsaft, sumak och salt.
  4. Lägg upp allt på en tallrik. Toppa gärna hummusen med lite extra olivolja.