Snickerskakor

Baka snickerskakor utan ugn.

Ingredienser (ca 30 st rutor):

  • 225 g jordnötssmör
  • 1 dl kokosflingor, majsflingor eller ”Rice Krispies” (ett puffat, rostat ris)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl (140 g) sirap
  • 4 dl havregryn
  • 200 g choklad (mörk eller mjölkchoklad)

Gör så här:

  1. Mät upp jordnötssmör, flingor, strösocker och ljus sirap i en kastrull. Sätt på svag värme och låt smälta och rör till en jämn smet.
  2. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt havregryn. Rör ihop till en kakdeg.
  3. Tryck ut kakdegen på bakplåtspapper ca 20×30 cm.
  4. Smält chokladen och bred över den. Ställ in i kylskåp tills chokladen stelnat, ca 1 timme.
  5. Skär i rutor. Klart!
  6. Håller sig minst 3 veckor i kylskåp. I frysen håller de sig minst 3 månader.