Salviapasta

Snabblagad pastarätt med salvia och tortellini/tortelloni. Byt hellre till ofylld pasta om det ska vara kyckling till. Använd gärna färsk pasta. Om torkad pasta används behöver den först kokas al dente innan den vänds ner i stekpannan.

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 portioner pasta, gärna färsk
  • 8 kvistar salvia, färsk
  • 1 st citron
  • 50 g smör
  • Olivolja
  • 50 g parmesan, riven

Gör så här:

  1. Smält en stor klick smör i stekpanna på medelhög värme.
  2. Rör om medan smöret smälter. Lägg ned några salviakvistar (totalt ca 8 st) i det smultna smöret.
  3. När smöret börjar bli brynt, sänk till låg värme.
  4. Tillsätt 1-2 msk olivolja samt saft och zest från en citron.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bryn klart smöret tills det får en något brun nyans och en annan arom.
  7. Vänd runt pastan i smöret och höj till medelhög värme.
  8. Kontrollera konsistensen på pastan för att avgöra när den är klar. Smaka även av på nytt med salt och peppar.
  9. Servera direkt med riven parmesan. Ringla gärna lite extra olivolja över pastan.