Kycklingpaj med banan och curry

Mördegspaj med äggstanning.

Ingredienser:

  • Ca 500 gram kycklingkött
  • 2-3 bananer (mogna)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g (ca 2 dl) riven ost, förslagsvis cheddarost
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • ½-1 krm peppar

Gör så här:

  1. (Gör pajskal och äggstanning enligt grundrecept.)
  2. Finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i små bitar.
  3. Stek lök och vitlök i fett tills den mjuknar. Häll över i en skål.
  4. Stek kycklingen på hög värme. Krydda med 1 tsk curry och stek tills den får lite yta.
  5. Häll över i skålen med löken och blanda runt (om kycklingen har släppt från sig mycket vätska i stekpannan, häll inte över den i skålen med löken).
  6. Lägg den fyllningen i pajskalet och sprid ut den jämnt.
  7. Skiva bananerna. Lägg bananskivorna på toppen av pajen.
  8. Häll över äggstanningen.
  9. Riv osten och strö över pajen. Toppa ev. med några extra bananskivor som dekoration.
  10. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  11. Grädda kycklingpajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat – grädda annars några minuter till.