Korv- och bönröra – fyllning till burrito

Ett recept där kött, bönor, tomater och kryddor förenas till en kryddstark röra som passar utmärkt i en burrito, dvs. i en rullad vetetortilla. Det går också bra att servera röran med tortillachips, ris eller som sidorätt. Receptet kan varieras mycket. Viktigast är smaken och att konsistensen inte blir för lös för ändamålet.

Ingredienser:

  • 2 gula lökar, hackade
  • Kryddig korv, hackad (eller köttfärs/strimlade köttrester)
  • Tomatpuré
  • Ev. vitlök, pressad/finhackad
  • Ev. 1-2 färska paprikor, hackad
  • Krossade tomater
  • Koncentrerad fond (kyckling-/kalv-/ox-)
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk chili/chilipulver/chili chipotle/tabasco
  • Ev. paprikapulver
  • Ev. spiskummin/tacoskryddblandning
  • Ev. oregano
  • Ev. basilika
  • Kokta bönor
  • Ev. förkokt majs
  • 2 msk grädde
  • 1-2 dl riven ost
  • Till servering: vetetortillas eller nachos

Gör så här:

  1. Stek löken genomskinlig och mjuk.
  2. Tillsätt hackad korv/köttfärs och bryn den.
  3. Tillsätt tomatpuré, paprika och fräs en stund. Tillsätt även ev. vitlök nu.
  4. Tillsätt krossade tomater, blanda och smaka av. Tillsätt t.ex. fond, salt, peppar, tabasco/chili/chili chipotle och ev. andra kryddor.
  5. Tillsätt bönorna och ev. majs. Blanda och låt allt värmas upp.
  6. Allra sist kan man tillsätta en liten skvätt grädde och/eller riven ost som får smälta ihop med såsen medan man rör om.