Halstrad tonfisk – stekt eller grillad tonfiskkotlett

Gör så här:

  1. Värm upp en grillpanna i gjutjärn till en mycket hög temperatur.
  2. Avlägsna skinnet från tonfiskkotletterna. Skölj och torka kotletterna med hushållspapper.
  3. Smörj precis så det täcker med rapsolja (eller annan neutral olja). Salta och peppra runtom.
  4. Lägg tonfiskkotletterna i stekpannan och tryck ner dem med en spade så att de får vackra steklinjer.
  5. Stek på båda sidorna. 1/2-1 minut på varje sida för att behålla en rå kärna.
    • Det rekommenderas starkt att kärnan får vara rå för att inte fisken ska bli torr och tråkig. Vill man ändå ha den genomstekt ska man steka/grilla upp till 5 minuter på varje sida.
  6. Låt vila 5 minuter före servering på ett uppvärmt serveringsfat. Servera den hel eller skuren i tunna skivor (rekommenderas särskilt om den har rå kärna).