Ugnsstekta kycklingdelar – klubbor, lår, lårfiléer, vingar i ugn

Samla ihop kycklingklubbor, kycklinglår och kycklingvingar och stek alla tillsammans i långpanna eller på galler.

Ingredienser:

  • Kycklingklubbor, kycklinglår och/eller kycklingvingar (gärna med skinn)
  • Rub (med salt, annars tillsätt det)
    • Man kan använda marinad, men det behövs inte för kycklingdelarna steks bra utan olja också, samt för att olja gör att det blir mer stänk att städa upp i ugnen.

Gör så här:

  1. Lägg kycklingdelarna i långpanna eller på galler (med form under som fångar upp allt dropp) med skinnsidan uppåt.
  2. Om du använder skinnfria delar, smörj dem med lite olja runtom. Använd inte för mycket olja, för då skvätter det i ugnen.
  3. Gnid in en rub på kycklingarna.
  4. Stek i ugn på 225C över- och undervärme. Vakta mot slutet av tillagningstiden och ta ut ur ugnen om det håller på att bli bränt.
    • Färska: (30-)35-45 minuter
    • Frysta: 50-60 minuter