Fisk – smaksättning och serveringsförslag

Lämpliga kryddor:

  • Vitpeppar
  • Cayennepeppar
  • Citron

Kolhydratkälla till fisk:

  • Kokt potatis, gärna färskpotatis eller delikatesspotatis
  • Potatismos
  • Pressad potatis
  • Kokt ris
  • Tagliatelle

Sås till fisk:

  • Remouladsås
  • Romsås
  • Dillsås
  • Örtagårdssås
  • Vitvinssås
  • Saffranssås
  • Kräftsås
  • Hummersås
  • Skaldjurssås med räkor

Grönt och garnering:

  • Gröna ärtor, eller andra kokta grönsaker (t.ex. morot, blomkål)
  • Fräst spenat
  • Grönsallad med körsbärstomater
  • Rucolasallad
  • Primörer
  • Hackad gräslök, färsk dill eller persilja
  • Purjolök

Särskilda rätter:

  • Fiskpaté kan serveras i skivor ljummen eller kall på buffé (inklusive midsommar, påsk, julbord) eller i små bitar på toast till förrätt eller tilltugg.
  • Fiskterrin passar till huvudrätt och middag (varm eller kall, med varm eller kall sås) men också som förrätt eller på buffé (kall).