Doppning i choklad

Så här doppar man godis, bär och kakor i smulten choklad. Här anges inga mängder, endast metoden som utgår från att du har något att doppa samt smulten och tempererad choklad.

Gör så här – heldoppat godis:

  1. Lägg ner godisbiten i den smultna chokladen. Se till att hela biten täcks av choklad.
  2. Plocka upp med hjälp av en gaffel, torka av överflödig choklad mot bunkens kant.
  3. Lägg ner på ett bakplåtspapper och dra biten över pappret så att ytterligare överflödig choklad tas bort.
  4. Dekorera eventuellt efter eget önskemål innan chokladen stelnar.

Gör så här – halvdoppat godis:

  1. Doppa halva godisbiten i smulten choklad.
  2. Torka av överflödig choklad mot bunkens kant.
  3. Lägg på bakplåtspapper. Dekorera eventuellt efter eget önskemål innan chokladen stelnar.