Coleslaw (flera recept)

Gott tillbehör till grillat.

Klassisk coleslaw med vitkål

Ingredienser:

  • 300 g vitkål
  • 100 g morot
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 dl majonnäs (eller ersätt hälften med yoghurt för en syrligare coleslaw med färre kalorier)
  • 1 tsk dijonsenap
  • Ev. 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Ev. ½ msk citronsaft (för avsmakning)
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt och fint med kniv eller en mandolin.
    1. För en mer finfördelad coleslaw kan även vitkålen rivas på rivjärn.
  2. Skala och riv moroten på den grövsta delen på ett rivjärn.
  3. Lägg kålen i en skål och massera in salt och vinäger. Låt stå och dra 15-20 minuter.
  4. Krama ur kålen ordentligt, lägg i en skål och blanda med riven morot, majonnäs och dijon.
  5. Smaka av med citron och svartpeppar, kanske även lite mer salt.