Budapesttårta i långpanna

 Ingredienser (ca 12 bitar):

  • Botten:
    • 6 äggvitor
    • 3 dl strösocker
    • 100 g finhackade hasselnötter
    • 1 1/2 msk kakao
  • Fyllning:
    • 3-4 dl vispgrädde
    • 1-2 burkar konserverade mandariner
  • Garnering:
    • Smält choklad.
    • Ev. mynta
    • Ev. florsocker
    • Ev. mandarinklyftor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Botten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Tillsätt kakao. Blanda försiktigt ner de hackade nötterna.
  3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm (för 12 bitar).
  4. Grädda marängen mitt i ugnen i 60-75 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.
  5. Fyllning: vispa grädden hårt. Blanda med väl avrunna mandariner.
  6. Dela marängen i två lika stora delar. Bred fyllningen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
  7. Garnering: smält choklad och ringla detta över ovansidan. Lägg ev. också på några ytterligare mandarinklyftor. Avsluta med att strö över lite mynta och lite florsocker.