Äpplen, päron eller ananas med toscatäcke

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 sats toscasmet
  • Äppelvariant: 4 stora färska äpplen som skalas, halveras och kärnas ur
  • Päronvariant: 4 inkokta päron (se recept här) som halveras, eller 8 konserverade päronhalvor
  • Ananasvariant: 400 g färsk skalad ananas i grova bitar, eller 4-8 ringar med ananas från burk
  • Smör till formen

Gör så här:

  1. Förbered frukten vid behov enligt ovan.
  2. Sätt ugnen på 225C.
  3. Gör toscasmeten enligt recept här.
  4. Lägg frukten i en smord ugnsform.
    • Äpplen och päron: lägg dem med den kupiga sidan upp.
  5. Häll smeten över äpplena och grädda i 10-20 minuter i mitten av ugnen, tills täcket får en fin gyllenbrun färg och frukten är mjuk.
  6. Servera ljummet med vaniljglass eller vaniljgrädde.