Äggröra

Matig och näringsrik del av en frukost, brunch eller lunch. Gott att kombinera med stekt bacon eller korv. Vi föredrar en krämig äggröra, men om du vill ha en torrare kan du låta den steka längre.

Äggröra (2 portioner):

  • 5 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör (rikligt med smör vid stekningen!)

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en skål. Tillsätt mjölk, salt och peppar.
  2. Vispa ihop äggsmeten till en ganska jämn smet (se till att äggulorna bryts upp).
  3. Smält en stor klick smör i en stekpanna på låg-medelhög värme. För att inte få en torr äggröra är det viktigt att stekpannan inte är för varm.
  4. Häll i smeten och fortsätt hela tiden att vända runt i smeten med en stekspade. Fortsätt med detta tills äggröran har fått önskad konsistens.