Vitlöksfräst broccoli

För att broccolin inte ska bli för hård och svårtuggad behöver den skäras i små buketter.

Ingredienser:

  • 500 gram färsk broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär broccolin i små buketter.
  2. Hetta upp olivolja (eller baconfett) i en stekpanna på medelhög värme. Krossa de de hela vitlöksklyftorna och lägg dem i oljan där de får avge lite smak till oljan en kort stund.
  3. Tillsätt broccolin. Salta och peppra.
  4. Stek tills broccolibuketterna mjuknat något men fortfarande har ordentligt tuggmotstånd och fått en vacker färg med gyllene yta.
  5. Om du vill ha mjukare broccoli, sänk värmen och sätt på ett lock så att broccolin ångkokas lite mjukare.
  6. Ta bort vitlöksklyftorna. Lägg upp broccolin på ett fat och ringla över olivolja.