Västerbottenpaj eller annan ostpaj

Västerbottensostpaj är en mördegspaj med Västerbottensost i äggstanning. Det går bra att använda samma recept för annan lagrad ost – byt bara ut osten men behåll alla de övriga ingredienserna.

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 300 g Västerbottensost (eller annan lagrad ost)
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar, grovmald

Gör så här:

  1. (Gör pajskal och äggstanning enligt grundrecept.)
  2. Vispa ihop ägg och grädde.
  3. Riv osten. Blanda i osten tillsammans med salt och svartpeppar i äggblandningen.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen har stelnat och pajen har fått fin färg, ca 30-40 minuter.
  5. Västerbottenpajen kan serveras varm, ljummen eller kall och med till exempel gräslök, rödlök och/eller löjrom.