Rödlöksmarinerade kycklingfiléer

Festlig och smakrik kycklingrätt. Serveras med ris eller potatis.

Ingredienser (4 portioner):

  • 800 g kycklingbröstfiléer
  • 8 skivor bacon
  • Till marinad:
    • 1 stor finhackad rödlök
    • 1 1/2 dl olivolja
    • 3 msk kinesisk soja
    • 3 msk chilisås
    • 1/2 tsk sambal oelek
    • 1 1/2 krm salt
    • 1 1/2 krm peppar
    • 2-3 vitlöksklyftor, pressade

Gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en bunke och häll marinaden över.
  3. Låt marineras minst 20 minuter.
  4. Ta upp filéerna och linda en baconskiva kring varje kycklingfilé. Lägg i ugnsfast form.
  5. Sila marinaden. Lägg ”hacket” över filéerna i formen.
    1. Snabbare alternativ: Låt bli att sila marinaden, häll den istället över kycklingen i plåten, och när kycklingen tagits ur öses marinaden över kycklingfiléerna.
  6. Stek i ugn ca 25 minuter på 200 grader.
  7. Använd vätskan till att göra en god sås under tiden. Använd grädde och redning. Smaka av med t.ex. chilisås, soja.