Panerad vitfisk

Detta recept passar bra att använda till vitfisk, t.ex. torsk, kolja, gös, sej eller rödspätta. Paneringen kan smaksättas med t.ex. curry. Servera med kokt potatis, potatismos, broccoli eller ärtor, samt lite citron att pressa på toppen. En sås är också god att ha till, t.ex. remouladsås, stuvad spenat.

Ingredienser (4 portioner):

  • 650 g vitfiskfilé (om du har fryst fisk, tina den innan och torka av innan du går vidare med receptet)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1-2 st ägg (det räcker med ett ägg, men det blir lättare att täcka fisken med två och då fäster paneringen bättre)
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 1/2 tsk salt
  • Ev. 2 msk curry
  • 2 msk smör till stekning

Gör så här:

  1. Dela fiskfilén i portionsbitar och vänd dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med kryddorna.
  2. Stek i ganska rikligt med fett på medelstark värme, 3-4 minuter på varje sida.
  3. Vänd fisken när paneringen fått vacker färg på ena sidan.