Korv Stroganoff (och kycklingvariant)

Man kan använda annan korv än falukorv. Rätten kan också göras med kyckling. Skillnaderna blir då att kycklingen skärs i bitar och bryns med löken i stekpannan i 5-10 minuter, samt att allt ska sjuda lite längre, ca 10-15 minuter.

Ingredienser (6 portioner):

  • 800 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • (0,5 dl chilisås)
  • (2 tsk senap)
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1.  Snitta och ta bort korvskinnet. Skär korven i stavar som är 0,5-1 cm breda.
  2.  Skala och hacka löken. Bryn korv och lök i smör i en stekpanna.
  3.  Tillsätt tomatpuré (samt chilisås och senap om du väljer att ha med dem).
  4. Späd med grädde och låt sjuda ca 5 min.
  5. Smaka av med salt och peppar.